KLIK YE..TAKKAN NAK TENGOK AJE...

FOLLOW ME DER....

Tuesday, December 29, 2009

artifak lama Iban....Jom tengok









































































































































gambar-gambar kat atas ni merupakan artifak mendiang nenek saya yang meninggal pada tahun 1994 dahulu dan masih lagi disimpan sampai sekarang...antaranya ialah, syiling berusia lebih 200 ratus tahun(pemerintahan Brooke), cincin bertulis homograf(tak tau dari mana asalnya cincin tu...)kain tenunan/ sulaman, rantai panjang yang berapa kali dibelit-belit..hehe, gelang2..dll...






































































































































































3 comments:

Naisophon said...

TQ ada laman ni karena ditulis dalam BM. Saya pun dapat rujuk blog ni

Kumangkenyalang88 said...

welcome sebab jadi pembaca blog saya..memang ditulis dalam BM, supaya lebih ramai yang faham..hehe..Jemput dtg lagi ye..

Anonymous said...

enda diberi dik nama ba stiap gmbr nyak..kami ke rebak baru tentu la nda nemu apa jenis barang n functions barang nyak..

well,im just giving my opinions..hope u can update ur blogs in appropriate way